Pravilnik poletne teniške lige TK Goričko 2019

 

 1. Pravica igranja

 V klubsko rekreacijsko teniško ligo se lahko prijavi vsak igralec tenisa s plačano članarino

TK Goričko za leto 2019. Tekmovanje bo organizirano v konkurenci posameznikov.

 

 1. Kategorije

 Igralci bodo glede na število prijav razdeljeni v dve enakovredni skupini po žrebu (modra in rdeča skupina)

 

 1. Sestava skupin

 Upravni odbor opravi žreb v dve skupini z upoštevanjem delegiranega žreba prvih 4 igralcev lanske (2018) teniške lige TK Goričko.

 

 1. Razpored igranja in rezervacija igrišč

 Začetek lige je 10.5.2019, zadnji rok za prijavo je bil 12.4.2019. Praviloma se vsi dvoboji igrajo po vnaprej pripravljenem razporedu tekem, ki ga pred začetkom lige za celo ligaško sezono vnaprej naredi tekmovalna komisija lige. Cilj lige je, da se odigrajo vsi dvoboji. Zadnji rok dokončanja skupinskega dela lige je 18.8.2019. Točen datum in uro si igralca izbereta sama. Posamezne tekme se lahko odigrajo tudi v naprej s čimer morata  soglašati oba igralca vendar se upoštevajo v lestvici šele, ko je odigrano aktualno kolo. Vsi dvoboji se igrajo na igriščih Ferencovi v Kraščih. Za ligaške dvoboje mora domačin rezervirati termin. Vsak igralec plača polovico stroška rezervacije igrišča

  

 1. Sistem igranja in žoge

 Tekmovanje po posameznih skupinah poteka po sistemu vsak z vsakim. Igra se z vsaj tremi novimi žogicami. Uradna žogica te sezone je BABOLAT ROLAND GAROS. Strošek novih žogic nosi domačin.

 

 1. Štetje in nedokončan dvoboj

 V vseh skupinah se dvoboji igrajo na dva dobljena niza (pri rezultatu šest oba se igra tie-break do 7, seveda 2 razlike). V primeru nedokončanega dvoboja zaradi objektivnih razlogov (vremenske razmere, tema, časovna omejenost zaradi rezervacije igrišča) se le ta nadaljuje naslednji dogovorjen termin od preteklega stanje dalje. Predaja tekme zaradi poškodbe se vknjiži z rezultatom 2:0 ali 2:1 v korist zmagovalca. Kar pomeni v kolikor je prišlo do predaje pred začetkom dvoboja se šteje rezultat 2:0 ( seti 6:0, 6:0) V kolikor je prišlo do predaje med dvobojem se šteje dejansko odigrano stanje (npr 4:6 , 2:4 – sledi predaja domačina se šteje končni rezultat 4:6 , 2:6, 0:6 in s tem rezultat 1:2).

 

 1. Točkovanje

 Zmagovalec dvoboja z rezultatom 2/0 ali 2/1 dobi 1 točko , poraženec 0 točk..

 

 1. Lestvica

 Za končno uvrstitev šteje večje število točk; v primeru enakega števila točk dveh ali več igralcev se upošteva medsebojni dvoboj; v primeru enakega števila točk več igralcev pa se vrstni red določi po naslednjih kriterijih:

 1. a) razlika v nizih med temi igralci;
 2. b) razlika v igrah (gemih) med temi igralci;
 3. c) žreb.

 

 1. Sporočanje rezultatov

 Po odigranem dvoboju morata oba igralca izpolniti zapisnik dvoboja, ki se nahaja v lokalu Turistične kmetije Ferencovi v Kraščih.  Za veljavnost zapisnika sta potrebna oba podpisa igralcev.

 

 1. Prestavite dvoboja

 

Igralec, ki določenega dvoboja ne more odigrati, mora to čim prej javiti nasprotniku in se z njim dogovoriti za nov datum igranja dvoboja.  Dvoboj se lahko prestavi največ dvakrat.

 

 1. Neodigrani dvoboji in izstop iz lige

 Ne odigrani dvoboji se bodo zabeležili z rezultatom 0:6, 0:6 v korist tistega, ki se ne izmika – potrdi tekmovalna komisija. Da se izognete težavam z dokazovanjem, ko nekoga pozivate k dvoboju, ta pa se ne odziva, se poslužujte SMS sporočil ali pa e-mail sporočil. V primeru daljše opravičene odsotnosti (poškodba, službene ali druge obveznosti) lahko igralec zaprosi tekmovalno komisijo za začasen odlog tekem. Vendar se zavezuje kasneje zaostale tekme nadoknaditi in prevzema vlogo domačina – določitev termina in rezervacija igrišča.

V primeru izstopa iz lige (poškodba) se brišejo vsi dotedanji rezultati igralca ki izstopi.

 

 1. Zmagovalec lige

 Skupni zmagovalec lige je zmagovalec PLAY OFF-a, ki se odigra na naslednji način:

R – rdeča skupina,   M- modra skupina

 

R1-M4 (A), R2-M3 (B), R3-M2 (C) in R4-M1 (D).

 • Zmagovalci se uvrstijo v polfinale ki se igra po sistemu A-C, B-D.
 • Zmagovalca igrata finale za 1. In 2 mesto, poraženca pa za 3. In 4. Mesto.
 • Mesta 5-8 se določijo glede na rezultate prvih štirih.
 • Mesta 9-20 se določijo po sistemu enako uvrščenih iz različne skupine (rdeče , modre) 5-5, 6-6, 7-7, 8-8, 9-9, 10-10 ,ki odigrata dvoboj na dva dobljena niza.

 

 Stroški play off-a in razigravanja se razdelijo pol/pol.

 

Zmagovalec lige prejme prehodni pokal za 1 sezono ( trajna last v primeru, da ga osvoji 3x zaporedoma), nagrajeni bodo tudi prvi trije v skupini.

 

 1. Obveščanje

 Obveščanje vseh udeležencev lige bo potekalo po e-pošti (tkgoricko@gmail.com), s SMS sporočili in z obvestili na info tabli pred teniškimi igrišči. Organizator lige bo sprotne rezultate objavljaj na svoji spletni strani www.tenis-goricko.si

Evidenco vodi Metod Gabrijelčič

 

 1. Tekmovalna komisija

 Tekmovalno komisijo lige za leto 2019 sestavljajo: Stanko Holsedl, Stanko Čurman in Janez Škafar

 

 1. Prijavnina, prijava in cena igrišč za ligaške dvoboje, žoge

 Prijavnina za leto 2019 je 0 €, za sodelovanje je potrebna poravnana klubska članarina. Cena igrišča za ligaške dvoboje je 2,5€/uro oz 0€/uro za imetnike sezonske karte, možen je tudi nakup žogic v  lokalu Turistične kmetije Ferencovi v Kraščih po ceni  5,00 € (štiri žogice).

  

 1. Splošne določbe

 UO TK Goričko je na svoji redni 2 seji, dne 16.4.2019 sprejel Pravilnik klubske lige 2019, določil tekmovalno komisijo in sprejel odločitev o sistemu tekmovanja.

 

 1. Informacije

 Vsak igralec mora v primeru spornih situacij o tem obvestiti tekmovalno komisijo po e-mailu

(tkgoricko@gmail.com). Vse dodatne informacije lahko dobite pri predsedniku kluba (stanko.holsedl@gmail.com).

 

 1. Pravila tenisa

 Igra se po pravilih TZS – brez sodnikov, razen če v pravilniku lige 2018 ni določeno drugače.

 

Sveti Jurij 18.04.2019                                                                         Tekmovalna komisija lige

pravilnik-lige-2019